Bøger / faglitteratur til børn / løft og kig

Maskiner på gården


Beskrivelse


Billedbog med flapper, som fortæller om alle de maskiner, der bruges i landbruget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2012

af

af

Boy Olesen

d. 19. juni 2012

Bogen henvender sig til børn fra ca. 0. kl. altså fra ca. 6-7 år og opefter. De yngste vil billedlæse bogen eller evt. få læst højt af en voksen - ældre børn vil selvlæse eller læse sammen i grupper.

En rigtig god bog for de videbegærlige børn. Bogen har et væld af farvelagte, meget detaljerede næsten fotografiske tegninger, der sammen med teksten giver næsten alle svar, på de spørgsmål der kan rejses af børn, fx Hvad kan en traktor? Hvad trækker traktoren efter sig? Hvordan kommer såsæden ned i jorden? Maskinerne i landbruget præsenteres i sammenhæng med gården, menneskene på gården og dyrene på gården, så man får et godt indtryk af livet og arbejdet i landbruget. Bogen er meget informativ med infobokse, og med små flapper der kan åbnes, og som er med til at gøre bogen levende og spændende. Ingen er efter at have læst bogen i tvivl om mejetærskning, fodring i stalden, kartoffeloptagning og om hvorfor det lugter sådan ude på marken. Midt i bogen er der et lille brætspil, Det vilde traktorræs. Bogen er fremstillet i kraftig karton med spiralryg og virker i det hele taget meget indbydende.

Bogen kan sammenlignes med forlaget Flachs' serie Se hvordan de virker! fx Traktorer og Gravemaskiner.

En rigtig god bog, der er levende og spændende, og som i et godt samspil mellem illustrationer og tekst fortæller rigtig meget om landbrugets maskiner.Informationer og udgaver