Bøger / faglitteratur

Med dronningen i Det Kongelige Teater


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Samtalebog mellem Dronning Margrethe II og forfatter Nila Parly om dronningens oplevelse af udvalgte forestillinger på Det Kongelige Teater inden for opera, teater og ballet.

Indhold

Opera (Nibelungens ring ; Julius Cæsar ; Tjernerindens fortælling ; Kvinden uden skygge) ; Skuespil (Hamlet ; Misantropen ; Elverhøj ; Fra regnormens liv) ; Ballet (Et folkesagn ; Napoli, Sylfiden og Etudes ; Enetime ; Romeo og Julie)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 23. mar. 2020

Samtalebog mellem Dronningen og forfatter Nila Parly om udvalgte forestillinger på det Kongelige Teater inden for Opera, Teater og Ballet. For kultur- og royalt interesserede.

Bog i coffee table format om Dronningens forhold til Det Kongelige Teater og hendes store kendskab til scenekunsten. Bogen gennemgår fire operaer, fire skuespil og fire balletter. Til hver forestillng gennemgås handlingen og fakta om opsætning og medvirkende, derefter følger samtale mellem Dronningen og Nila Parly ud fra videoklip af forestillingerne og billeder. Dronningen fortæller både fagligt om de enkelte forestillinger og personligt om de oplevelser de enkelte opsætninger har givet hende. Indeholder mange billeder og illustrationer.

Smuk og indbydende bog, hvor man som læser får lyst til at se samtlige forestillinger, Dronningen og forfatteren samtaler om. De to kvinder ved i den grad, hvad de taler om, og både faktuelt og anekdotisk er bogen meget læseværdig.

Denne bog fortæller om Dronningens egne evner som scenograf og kostumedesigner: EventyrdronningenTrolden med de tre hoveder, og denne om Det Kongelige Teaters historie: Trolden med de tre hovederDenne bog fortæller om Dronningens egne evner som scenograf og kostumedesigner: Eventyrdronningen, og denne om Det Kongelige Teaters historie: .


Kristeligt dagblad

d. 16. apr. 2020

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 16. apr. 2020


Berlingske tidende

d. 17. apr. 2020

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 17. apr. 2020