Historisk dokumentation af den græsk-ortodokse befolknings fordrivelse fra Lilleasien i Det Osmanniske Rige i 1922. For historisk interesserede og andre der ønsker at læse om flygtninges traumer og skæbner.
Bog om flygtningekvinden Tasítsa og hendes græsk-ortodokse familie, der i 1922 af tyrkiske tropper blev fordrevet fra landsbyen Tsandarlí i Lilleasien. Bogen er skrevet af Tasítas datter, psykologen Libby Tatá Arcel, som har brugt en stor del af sit liv på at hjælpe torturofre og flygtninge. I bogen fortæller Tasítsa sine barndomserindringer med kaos, flugt og eksil, ligesom man også kan læse om de utallige strabadser, som familien efterfølgende må overvinde samt indvirkningen på efterkommerne i tredje generation. Med tre efterskrifter: ét skrevet af Tasítsas barnebarn, en psykiatrisk redegørelse for nogle af de grundlæggende forhold omkring flygtninges traumer samt ét der sætter den personlige beretning ind i en bredere historisk kontekst. Med fotos fra Tasítsas liv og samtidige historiske fotos. Bogen udkom på græsk i 2018 og blev en stor succes.
Vigtig og velfortalt bog, der både gør læseren klogere på en forfærdelig begivenhed i verdenshistorien og giver et personligt og psykologfagligt indblik i en flygtningefamilies skæbne på tværs af generationer.
En omfattende gennemgang af tyrkernes folkedrab på armenerne i 1915 findes i Det armenske folkedrabFarvel, mit Syrien, mens fortællinger af og om nutidige flygtninge-skæbner fra Syrien findes i Farvel, mit SyrienEn omfattende gennemgang af tyrkernes folkedrab på armenerne i 1915 findes i Det armenske folkedrab, mens fortællinger af og om nutidige flygtninge-skæbner fra Syrien findes i .