Bøger / faglitteratur

Med hovedet i himlen og begge ben på jorden : en praksisbog i kristen spiritualitet


Beskrivelse


En opfordring til yngre kirkesøgende mennesker om - gennem 28 dage og i 20 minutter hver dag - at prøve at leve, som om man er en kristen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 2. juni 2008

Segmentet af spirituelt søgende, der hidtil har været henvist til bl.a. østlige religioner og new wave- bevægelser for at få afløb for deres søgen, får her mulighed for at blive introduceret til den kristne tro i en forklaringsramme, der matcher deres forventninger. Bogens introduktion af 28 "trin" på en bevægelse ind i en kristen livsopfattelse er med sine ritualer beslægtet med forskellige zen- og tai chi-forløb.

S.M. Berg har som natkirkepræst i København vist, at hun kan kunsten at lokke nye grupper til kirken. Hun har en klar forståelse for, hvad det er, der appellerer til et moderne publikum og selvom bogen vil møde modstand blandt mange traditionelle folkekirkekredse, er det tydeligt, at Berg har fornemmelse for både det kristne budskab og målgruppens ønsker om en personlig oplevelse i forbindelse med åndelig søgen. Både sprogligt og begrebsmæssigt holder Berg tonen, og nye kristne får mulighed for et rart, givende og åndeligt udvidende møde med folkekirkens Gud.

Der er en del bøger, der forsøger at få ikke troende til at gribe det kristne budskab. Denne er særlig ved sin forståelse af de forventninger, der er hos en gruppe af potentielt nye troende, og selvom bogen er bibelsk funderet, er den også renset for gammellutherske forestillinger Det er den enkeltes åndelige udvikling mere end Gud, der er centrum.

En god og letlæst bog, der gennem 28 forskellige dage med hver sine øvelser vil hjælpe moderne spirituelt søgende til at blive introduceret til kristendommen.