Ellen og Finn mødes på Nørrebro i 1938. Gennem dem fortælles om hverdagsliv under besættelsen og om et godt og tidstypisk familieliv i forstaden Herlev i efterkrigstiden. Til alle læsere af danske familie- og slægtsromaner.
Finn arbejder i sin fars tømrerværksted, mens han uddanner sig til ingeniør, og Ellen har travlt med forefaldende arbejde for nogle guldsmede. Under besættelsen bliver begge involveret i modstandskampen. Efter krigen flytter de til Herlev og stifter familie. Finn kan ikke få arbejde som ingeniør efter en alvorlig ulykke, men starter sin egen tømrervirksomhed, og Ellen bliver også selvstændig med en guldsmedebutik på Herlev Hovedgade. Romanen bygger på forfatterens forældres liv.
Ellen og Finns arbejdsomme liv med op- og nedture afspejler fint samfundets udvikling med mange tidstypiske detaljer. Romanen har en vellykket opbygning, hvor synsvinklen skifter i hvert afsnit mellem de to. Romanen giver et genkendeligt billede af et tidstypisk familieliv og af et arbejdsliv som selvstændig. God forside, der klart signalerer slægtsroman.
Folkets skønhedVi kunne altHelenes krig og fortsættelsen Vi kunne alt er ligeledes slægtshistorie med tidstypiske detaljer, men skildrer bevægelsen fra land til by. Hverdagsliv og deltagelse i modstandskampen i København under den 2. verdenskrig er også levende beskrevet i Helenes krigFolkets skønhed og fortsættelsen er ligeledes slægtshistorie med tidstypiske detaljer, men skildrer bevægelsen fra land til by. Hverdagsliv og deltagelse i modstandskampen i København under den 2. verdenskrig er også levende beskrevet i Helenes krigFolkets skønhed og fortsættelsen Vi kunne alt er ligeledes slægtshistorie med tidstypiske detaljer, men skildrer bevægelsen fra land til by. Hverdagsliv og deltagelse i modstandskampen i København under den 2. verdenskrig er også levende beskrevet i .