Forestillinger om livets og verdens sammenhæng har altid optaget mennesket, Men hvordan forholder det sig lige med de nyere generationer? Bogen her henvender sig både til ledere og til et bredere publikum, der er interesseret i, hvad der rør sig i mennesker.
Hvad er det for store spørgsmål, som mennesket har tumlet med op gennem tiderne? Ask Agger der er partner i konsulentvirksomheden Workz, giver her sin helt personlige fremstilling af udviklingen af menneskets forestillinger og forsøg på at finde mening med tilværelsen fra den tidligste historie til nu. Formålet er at adressere en række af de udfordringer, som alle, der skal arbejde med menneskers forventninger, vil møde. Bogen præsenterer en personlig tolkning, som bygger på egne erfaringer og en række kilder.
Agger skriver ligefremt, men også lidt trivielt. Han er velorienteret i bl.a. Niklas Luhmann, men bogen bringer ikke meget nyt, og argumenterne er konstaterende mere end reflekterende. Bogen kan fungere som en let tilgængelig orientering for dem, der er interesseret i Agger og hans tankeverden, ligesom den kan ses som et eksempel på, hvordan Luhmann kan bruges i en mere praksisorienteret sammenhæng. Der er nogle få noter, men ikke nogen egentlig litteraturliste.
Gnisten i arbejdslivet er en af flere bøger om styrkebaseret ledelse, der også tager fat på ledelse i en mere individorienteret tid.