Bøger / faglitteratur / øvelser

Meditation fra hjertet


Beskrivelse


Om at finde lysten i meditationen ved at fokusere på hjertecenteret, for det er gennem lysten, at meditationen bliver dyb og givende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 1. aug. 2014

For alle med interesse for meditation begynderen såvel som den erfarne, der søger inspiration.

Der er mange forskellige tilgange til meditation. Nogle bøger er simpelthen svære at forstå, fordi tankegangen er fjern og fra en anden kultur, andre er ganske forståelige, men har en lidt streng og disciplinær tone. Vores forfatter her har været igennem mange op- og nedture i sin mangeårige praksis som mediterende. Hendes budskab er, at det skal være interessant og lystbetonet at meditere, og hun erkender, at det er det ikke altid. Vi har det med at bedømme vore meditationer som enten gode eller dårlige og vores evne til at meditere ligeså. Budskabet er, at vi skal finde lysten frem i meditationen, for det er gennem lysten, at meditationen bliver dyb og givende. Og hjertecentret (midt i brystet - ikke det fysiske hjerte) er kilden til at finde ind i det indre rum, hvor verden udvider sig og vi kan gøre erkendelser. Hun har mange forslag til, hvordan vi kan booste vores meditationer, og samtidig er bogen er fornøjelse, ja næsten en leg at læse - uden at den af den grund bliver useriøs. Sally Kempton er amerikaner og har undervist i meditation og åndelig filosofi i over 40 år, har skrevet flere bøger. Dette er den første, der oversættes til dansk.

Kan fx sammenlignes med Verdens nemmeste meditation : de 3 nøgler til meditation for travle, rationelle og tænksomme mennesker, men er sjovere.

En fornøjelig og lystbetones introduktion og guide til meditation, som nok skal finde læsere.