Bøger / faglitteratur

Meget mere end sport : urimelighed og retfærdighed i sportens verden


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1948) sætter fokus på jura i sportens verden, eksemplificeret i sager om bl.a doping, matchfixing og VM-boykot.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 3. dec. 2018

Et kig ind i det juridiske maskinrum i sportens verden fortalt med passion og overblik. Til den almindeligt sportsinteresserede og i særdeleshed til opgaveskrivende i idræt og jura på mellemlange og højere uddannelser.

Gennem eksempler fra nogle af de seneste års dramatiske sportsbegivenheder, sætter sportsjurist Jens Bertel Rasmussen fokus på juraen i sportens verden. I 6 kapitler stiller han skarpt på emner som doping, matchfixing, økonomi i sporten, politik og sport, sanktioner og konflikterne mellem DBU og Spillerforeningen. Sagerne bliver sat i perspektiv og forfatteren kommer med sine egne vurderinger og meninger.

Hvis man stadigvæk har nogen illusioner tilbage om en ren og fair idrætsverden, bliver mange af dem punkteret i denne bog. Men det er spændende, og man bliver klogere på nogle af de bagvedliggende mekanismer, der styrer den moderne idræt. Forfatteren har mange års erfaring inden for emnet og fortæller vidende og i et godt sprog. Så selv om emnet sportsjura kan lyde tørt og for de få, formår han at gøre det spændende og vedkommende for de mange.

Flere af emnerne, fx doping og matchfixing, er behandlet mere udførligt i andre bøger. Denne ligger fint i forlængelse af forfatterens første bog For sportens skyld - indspark fra et liv i sportsjura.