Forfatterens oplevelser under sit fængselsophold i Teherans berygtede Evin-fængsel henvender sig til læsere, der er interesserede i emner som retfærdighed, menneskeret, islamisk retspraksis og journalisters forhold i muslimske lande. En anden oplagt målgruppe er fans af serien Virkelighedens verden.
Forfatteren er japansk-iransk amerikaner, der har opholdt sig 6 år i Iran for at samle stof til en bog. En dag bliver hun arresteret, anklaget for spionage. Roxana bliver rådet til at samarbejde, dvs. afgive falsk forklaring og angive venner og bekendte. Efter 4 mdr. med urimelige forhørsmetoder og parodisk rettergang, hvor dommen i første omgang lyder på 8 år, bliver hun endelig løsladt. Bogen fremstår pænt og er angiveligt skrevet efter hukommelsen, lange replikskifter har en illustrativ effekt (kan også virke en smule trættende), og helhedsindtrykket er en troværdig beskrivelse af et totalitært regimes særlige retsvæsen og usle fængselsforhold.
Andre selvbiografiske skildringer af fængselsophold i Iran er Munirah Baradaran: Enkle sandheder, 2009 og Marina Nemat: Fængslet i Teheran, 2008. Emnet er også behandlet i flere romaner.
Selvbiografisk skildring af en ung amerikansk kvindelig journalist med iransk baggrund, der under et arbejdsophold i Iran bliver arresteret og uretfærdigt dømt for spionage. Letlæst, en kende langtrukken, men spændende beretning for læsere med interesse for menneskerettigheder. Kan også formidles til læsere af serien Virkelighedens verden.