Bøger / faglitteratur

Mellem Mars og Venus : EU's rolle i fremtidens verdensorden


Beskrivelse


Om fremtidens verdensorden hvor EU bliver en betydelig magtfaktor, ikke skabt i USA's billede, men med egne værdier og magtmidler.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2009

af

af

Knud Weile

d. 20. apr. 2009

En bog henvendt til vælgerfolket, opgaveskrivere og politisk interesserede læsere med Dan Jørgensens beskrivelse af EU's rolle i globaliseringens og den nye verdensordens tidsalder.

Socialdemokratiets topkandidat til EU-parlamentet giver i sin bog en kort, indsigtsfuld og objektiv beskrivelse af EU som storpolitisk aktør. Bogen er bygget op omkring en række interviews med internationale og danske forskere og politikere, og forfatteren kommenterer efterfølgende de forskellige indlæg og kommer med egne meninger og erfaringer omkring EU's potentiale som supermagt og som en afgørende faktor ved løsningen af verdens store problemer.

Bogen kan læses og fungerer som et valg- og debatoplæg op til EU-valget, men den er mere end det. Den følger op på forfatterens tidligere bøger om EU og fungerer som en kort introduktion til nogle af de nyere teorier inden for international politik og deres bagmænd.

En debatbog fra Dan Jørgensen, MEP for Socialdemokraterne, med en meget positiv holdning over for EU, der både gør status og lægger op til et fremtidigt EU med en vigtig rolle på den internationale scene.


Politiken

d. 22. maj 2009

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 22. maj 2009