Bøger / faglitteratur

Mellemformer i skole og dagtilbud


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Denne bog sætter fokus på mellemformer mellem special og almen undervisning. Bogen henvender sig til alle professionelle i det pædagogiske felt i landets kommuner, samt til pædagog- og lærerstuderende.

Indhold

  • Mellemformer: VIVEs definition samt centrale fund fra en række undersøgelser / Thyge Tegtmejer, Else Ladekjær, Nanna Høygaard Lindeberg , Katrine Nøhr

  • Mellemform som inkluderende, organisatorisk hybrid i grundskolen / Rasmus Alenkær

  • Co-teaching - en vej til inkluderende læringsmiljøer / Janne Hedegaard Hansen

  • Nest-klasser / Jan Sejersdahl Kirkegaard

  • DELTA-klasser i Aalborg Kommune - fra ambitioner til organisatorisk læring / Mette van Dalm, Susanne Nielsen

  • Børneperspektiver og mellemformer / Lise Bech Andersen, Mette Christensen Jensen

  • Læringsmiljøer for alle børn i dagtilbud / Dorthe Andersen

  • Nest i dagtilbud / Karin Lykke

  • Mellemformers implikationer for skolens fagprofessionelle / Thomas Thyrring Engsig

  • Kollektiv mestring og mellemformer i grundskolen / Micki Sonne Kaa Sunesen

Se alle (15)

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2022

af

af

Boy Olesen

d. 3. juni 2022

Denne bog sætter fokus på mellemformer mellem special og almen undervisning. Bogen henvender sig til alle professionelle i det pædagogiske felt i landets kommuner, samt til pædagog- og lærerstuderende.

Antologiens formål er at minimere at begrebet mellemform bare bliver en tom skal. Det pointeres at mellemformer ikke må blive en "specialklasse light" eller en politisk økonomisk spareøvelse. Nest-pædagogikken fra Aarhus omtales, hvor børn med og uden autisme blandes med positivt udbytte for begge grupper. Bogen opfordrer til at man lokalt definerer forståelsen af mellemformer. Evnen til at gentænke undervisning, pædagogik og inklusion altså at re-lære og om-lære er en nødvendig moderne kompetence. Det præciseres at lydhørhed i forhold til børnene og at få der besyv med i etableringen af mellemformerne er af afgørende betydning.

En god og nødvendig bog, der er såvel teoriunderbyggende som praksisrettet. Bogens postulat, at mennesker via intuition har en tendens til at indtage en af polerne i en problemstilling, frem for at løse problemet via begge poler - er meget tankevækkende - og billedet, at mellemformer er som et prisme der viser nye veje i inklusionen, er rigtig god. Bogen er velskrevet og det er positivt at der løbende gennem bogen er mange afsnits- og kapitelinddelinger, der gør det nemt for læseren at navigere.

Bogen kan relateres til Inklusion og eksklusion i undervisningen der er en e-bog.Informationer og udgaver