Detaljeret historisk og temaordnet gennemgang af ytringsfrihed i Danmark siden reformationen. For interesserede i samfundet.
Mchangama er jurist, mens Stjernfelt er professor. Begge er kendt fra medierne og bøger om tilgrænsende emner. Bogens udgangspunkt er at ytringsfriheden er den vigtigste af frihedsrettighederne. Første halvdel gennemgår perioden fra reformationen til 1800-tallet, fx hvad angår strafbare forhold og censur under enevælden og perioden efter Grundloven. Der er mange cases med domme mod akademikere, lærde, adel, forfattere m.m. Anden halvdel er opdelt i temaer der kronologisk gennemgår forskellige emner i nyere tid. Fx arbejderbevægelse, blasfemi, utugt, national sikkerhed, racisme og Muhammedkrisen. Denne del beskæftiger sig også med politiske holdninger og mediedebatter. Illustreret med spredte fotoer.
Bogen er let forståelig. Trods sin tykkelse (over 1.000 sider) og detaljeringsgrad fremstår bogen engageret, spændende og veldisponeret. Den sidste del er samfundsdebatterende omkring den aktuelle mediedebat om ytringsfrihed, danskhed, "det kristne kulturgrundlag", islam m.m. Denne del er mere farvet af forfatternes holdninger. Bogen kan sagtens læses i uddrag.
En så omfattende bog både hvad angår tidsspænd og forskellige aspekter af emnet er ikke set før.