Denne vigtige bog henvender sig til præster, menighedsrådsmedlemmer og andre, som seriøst ønsker at forny gudstjenesten.
Forfatteren foreslår at gøre gudstjenesten mere menneskelig og varm ved hjælp af en række rituelle strategier såsom at bryde stilheden, arbejde med delagtighed og genoprette børnenes plads i gudstjenesten. Han vil dermed gøre gudstjenesten til centrum for menighedsopbygning. Anita Hansen Engdahl har bearbejdet den svenske tekst, og hun har tilføjet et efterskrift om, hvorledes man kan benytte forfatterens tanker i dansk sammenhæng, da den svenske kirke er anderledes organiseret. Forfatteren er svensk præst og oversætteren er lektor ved Institut for Præsteuddannelse i København.
Med udgangspunkt i Betænkning 1477, 2005-2006 foregår der i disse år omstruktureringer og rationaliseringer i den danske folkekirke.
Bogen rummer spændende tanker med udgangspunkt i den svenske kirke, der er anderledes organiseret end den danske folkekirke. Derfor er oversætterens tillæg om, hvordan tankerne kan omsættes til danske forhold vigtig. Pga. bogens teoretiske karakter kan det blive svært at få målgruppen, menigheden, til at læse den, selvom emnet ofte diskuteres og er væsentligt for gudstjenestefornyelsen. Tillægget rummer en del forslag baseret på netværkstanken.