Bogen henvender sig til alle, der har berøring med udsatte unge, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, har problemer med at komme i gang med uddannelse, har svært ved at klare dagen og vejen, er truet af misbrugsproblemer og kriminalitet med mere. Dog først og fremmest mennesker, der påtænker at være eller allerede er mentor.
Forfatteren er oprindelig uddannet butiksslagter, men startede allerede i 1997 som mentor på Grundfos, som havde et program for socialt udsatte unge. Han er forfatter til Mentor for socialt udsatte, 2011. Mentorordninger bliver mere og mere udbredt, fordi de er billige og frem for alt er de effektive. Bogen minder i opbygning og indhold om forfatterens forrige, men er selvsagt rettet mod slutmålgruppen: udsatte unge. Der er i øjeblikket alvorligt brug for de kompetencer, som bogen lægger op til. Det drejer sig dels om være sig selv bevidst og dels om at se potentialet i den unge. Tom Thinggaard Pedersen kommer omkring flere emner, end der er plads til at nævne her, men det er min vurdering, at bogen er særdeles brugbar til uddannelse af mentorer og som værkstøjs- og genopfriskningshåndbog. Lisbeth Zornig Andersen har skrevet et kort forord om betydningen af mentorskab.
Udover ovennævnte af forfatterens selv findes ingen andre bøger om emnet.
Som eneste titel, der handler om mentorskab for socialt udsatte unge og unge med særlige behov, er bogen en oplagt anskaffelse bredt i det danske biblioteksvæsen.