Mentorskab anvendes i mange sammenhænge, og målgruppen vil således være bred: fagforbund, HR-chefer, virksomhedsledere, projektledere mv.
En meget kort introduktion til, hvad der ligger bag begrebet mentorskab. Indholdet spænder over den bagvedliggende historie, i hvilke sammenhænge kan det bruges, hvordan gribes et forløb an, de forskellige roller, mentorskabets faser, evaluering, faldgruber og bagsider. Bogen kan fungere som en første introduktion til fænomenet, og vil man arbejde videre med det, må man gå til noget af den anden og meget fyldige litteratur om emnet, der henvises til i litteraturlisten bagerst i bogen.
I takt med, at der etableres mentorordninger i flere og flere sammenhænge, om det er i virksomheder, indenfor lederudvikling, fagforeninger eller uddannelsessystemet, så vokser mængden af litteratur om emnet. For ganske nylig kom en 2. udgave af Mentorskabets muligheder - til brug i praksis, som også Birgit Signora Toft var medforfatter til, og den er langt mere fyldig end denne lille håndbog, der kun lige snuser til emnet. Så selv om den lille serie her Kort til viden er meget anvendelig, så skal man vurdere, om man har dækket emnet så rigeligt ind i forvejen, for denne tilføjer intet nyt til de øvrige titler.
Lille kort håndbog, der kan anvendes som en introduktion, hvad mentorskab er, hvad det kan bruges til, og hvordan man igangsætter et forløb.