Bøger / faglitteratur

Mere energi med urter


Beskrivelse


Gennemgang af urters og lægeplanters virkning på 100 småsygdomme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Landberg

2007

For alle, der ønsker en hurtig og overskuelig indførsel i forskellige urters virkning på diverse lidelser.

Efter en grundig introduktion i hvordan man laver udtræk af urterne og doserer dem, følger en oversigt over 50 urter, der alle har en gavnlig virkning. Hver plante er beskrevet på en helside, hvor vi får en kort beskrivelse af den enkelte plantes egenskaber, hvilke symptomer den kan bruges imod, en række symboler, der angiver hvor planten hjælper, og et farvefoto af planten eller dele af den. Urterne står i alfabetisk rækkefølge efter det latinske navn, hvilket kan virke lidt forvirrende. Den sidste del er en gennemgang af de forskellige områder i kroppen, opdelt efter symbolerne, hvor urterne har virkning. Man kan fx slå op på høfeber eller kolde hænder og få tips til, hvilke planter der kan hjælpe. Forfatteren har arbejdet med urtemedicin i mange år og har udgivet en række bøger om emnet på engelsk. På dansk er der oversat en enkelt: Sunde drikke, 2000.

Den nyeste bog om emnet er Rikke Goerlichs Urt : din helbredende have udgivet af DR i 2007. Den er lidt mere grundig og ikke så overskuelig som denne. Der findes en række lidt ældre bøger om lægeplanter fx Politikens bog om helbredende urter, der oprindelig udkom i 1989 og Danske klosterurter af Anemette Olesen fra 2001.

En nem og overskuelig lille opslagsbog, der giver en fin oversigt over de almindeligste lægeplanter. Symbolerne og det emneopdelte afsnit om symptomer gør den nem at anvende.