Bøger / skønlitteratur til børn / dystopier

Metrozone


Beskrivelse


Tegneserie. Nikki bor i en delvist oversvømmet metronetværk under et dystopisk fremtidssamfund. Da hendes forsvundne bror dukker op, bliver hun viklet i kampen imod magthaverne.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2017

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 13. feb. 2017

Science fiction actionbasker inspireret af de neonfarvede 1980'ere. For unge og voksne tegneserielæsere.

Søren Mosdal har tidligere lavet tegneserier om alt fra countrylegenden Hank Williams i Lost highwayFimbulvinter til barske vikinger på Grønland i Fimbulvinter. Nu hylder han sin ungdoms b-film og tegneserier i beretningen om Nikki, der bor i et halvt oversvømmet metrosystem i en dystopisk fremtid, hvor klimaet er gået amok. Hun tilbringer sine dage i den lokale spilarkade, men da hendes bror dukker op og er blevet forvandlet til en af regeringens dræberandroider, bliver hun viklet ind i kampen mod det totalitære styreSøren Mosdal har tidligere lavet tegneserier om alt fra countrylegenden Hank Williams i Lost highway til barske vikinger på Grønland i . Nu hylder han sin ungdoms b-film og tegneserier i beretningen om Nikki, der bor i et halvt oversvømmet metrosystem i en dystopisk fremtid, hvor klimaet er gået amok. Hun tilbringer sine dage i den lokale spilarkade, men da hendes bror dukker op og er blevet forvandlet til en af regeringens dræberandroider, bliver hun viklet ind i kampen mod det totalitære styre.

Den får ikke for lidt i Mosdal kærlighedsbrev til Terminator, Robocop og 1980'ernes cyberpunkgenre. Farverne er neon, og der er ikke mange pauser i den vilde historie. Mosdal kan tydeligvis sine B-film udenad, og tegneserien nydes nok bedst, hvis man forestiller sig et soundtrack af synthesizermusik i baggrunden. Der er ikke nødvendigvis meget dybde at hente i værket, men det er drøn underholdende. Især hvis man selv kan huske den glade action 1980'ere. Mosdal har denne gang nedtonet sin ekspressive stil, og har i stedet tilstræbt at nærme sig amerikanske mainstreamtegneserier og europæiske science fiction-albums.

Der findes ikke rigtigt nogen danske tegneserier som denne, da genrerværker ikke er i høj kurs herhjemme. Peter Snejbjergs ungdomsværk Hypernauten kan dog nævnes.


Jyllands-posten

d. 16. apr. 2017

af

af

Jakob Stegelmann

d. 16. apr. 2017


Politiken

d. 23. feb. 2017

af

af

Søren Vinterberg

d. 23. feb. 2017