Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mette & Jonas : børnebog


Beskrivelse


Mette på ca. 11 år og klassekammeraten Jonas "kommer sammen", men lige den dag de skal følges til en fest for første gang, bliver Mettes hest Mikki syg af kolik.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ulla Møller

d. 18. dec. 2018

At der er andet i tilværelsen end heste opdager Mette, da hun forelsker sig i Jonas, klassens nye dreng. Heldigvis gengældes følelserne, og Jonas får sin kammerat til at spørge om Mette vilkomme sammen med Jonas. Men netop den aften da Mette og Jonas for første gang skal til fest sammen, bliver hesten Mikki syg af kolik, så Mette må svigte aftalen. Det bliver dog indledningen til etvirkeligt venskab mellem de to børn i stedet for den generte afstandsforelskelse. Bogen er den tredje om Mette, hendes hest Mikki, hendes forældre og kammerater. Det ses tydeligt at forfatteren harførstehåndskendskab til de halvstore børn. Tøj- og musiksmag er helt aktuel, og følelserne omkring den allerførste forsigtige forelskelse beskrives med varme og forståelse. Omslaget signalererpigebog om heste og forelskelse, signaler som indholdet lever helt op til, og som en blandt mange gode titler i den populære forlagsserie Zoom skal den nok finde læsere blandt de 10-12-årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jørgen Carlsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Titelpersonen Mette, som vi kender fra seriens 2 første bind: Mette og Mikki og Heste-Mette fra henholdsvis 1993 og 94 er stadig vild med heste og specielt sin egen pony Mikki. Men hun er nublevet en 11-12 år og drenge er også ved at få en mindre plads i Mettes hoved. Jonas er ny dreng i klassen og godt ser han ud. Han inviterer Mette til fest - med cola og popcorn fra 19-22, menMikki får kolik, så Mette må blive hjemme og tror at Jonas nu er færdig med hende. Det er han ikke, og i slutningen mødes de i en en snak om kæledyr. Det er en sød lille fortælling, der præcistrammer en 11-12 årig piges tanker, følelser og udtryksformer med deraf føgende identifikationsmuligheder for den jævnaldrende læser. Sproget er enkelt og ligefremt - lix 16 - med en fornuftigsætningsopbygning, linieafstand og andre læsepædagogiske tiltag. Det er ikke den store roman, men historien er troværdig og hænger fint sammen med de 12 søde grå/hvide tegninger i varierendestørrelser. Omslagsbilledet i farverog titlen vil interessere især piger i 4.-5.kl., der her kan få læsetræning og underholdning.