Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Michael Ancher og kvinderne fra Skagen


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2018

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 21. juni 2018

Fire akademiske artikler belyser sider af Michael Anchers kvindeskildringer. Til dem med interesse i dansk kunsthistorie og mere specifikt til Skagensmalerne.

Udgivelsen, der er rigt illustreret, indledes med et forord der beskriver konteksten for udgivelsen. Derefter følger fire artikler, af fire forskellige forskere (Anna Schram Vejlby, Josephine Nielsen-Bergqvist, Elisabeth Fabritius og Jakob Rosendal), med titlerne "Naivitet og absorption i Michael Anchers kvindeskildringer", "En barnedaab, et monument", "En strandpromenade og Sommerstemning, 1895-1897" og "Michael Anchers blomster - Semiotiske tydninger." Derefter følger en kort Ancher-biografi, en tidslinje og forfatterbiografier. Bogen er med hård ryg og trykt på kraftigt, lækkert papir. 158 sider.

En fornem akademisk udgivelse spækket med fine analyser og kunsthistoriske perspektivering. Der er både nyere forskning og klassiske discipliner som semiotik. Det er et fint, og lidt anderledes take på Anchers imponerende houvre, hvor man ofte har fokus på de dramatiske skildringer af havet og fiskerne. Bogen er akademisk i sit snit, med noter og mange fagtermer, og bogen kræver noget af sin læser selvom den er fornemt formidlet. Der er et flot billedmateriale i bogen. En bog som fremstår lækker og indbydende.

Af andre titler kan anbefales det fine katalog Michael Ancher - P.S. KrøyerMichael AncherMichael Ancher og bøger om Ancher som Michael Ancher og Michael AncherAf andre titler kan anbefales det fine katalog - P.S. Krøyer og bøger om Ancher som og Af andre titler kan anbefales det fine katalog - P.S. Krøyer og bøger om Ancher som og .


Kristeligt dagblad

d. 12. okt. 2018

af

af

Henrik Wivel

d. 12. okt. 2018