Bøger / faglitteratur / biografier

Michael Kvium - den nådesløse


Beskrivelse


Baseret på en række interviews gives et indblik i billedkunstneren Michael Kviums (f. 1955) liv og værker. Om opvæksten i en katolsk familie, uddannelsen som bladtegner, engagementet i byens motorcykelklub, optagelsen på kunstakademiet i København og hans arbejdsmetoder.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 26. okt. 2018

Biografi, der baseret på en række interview fortæller om billedkunstneren Michael Kviums liv og værker. Yderst relevant for alle kunstinteresserede.

Michael Kvium hører til blandt vores mest kendte nulevende billedkunstnere, og det er jo nok især hans deforme menneskekroppe, som mange har nemt ved at genkende. Bogens forfatter, Birgitte Ellemann Höegh, har gennemført en række interview med Kvium i tiden op til og efter hans store udstilling på Arken i 2017. Den udstilling danner således ramme om fortællingen om Kviums arbejdsmetoder i dag, og om hvordan han er nået hertil. Han fortæller om sin opvækst i en katolsk familie i Horsens, uddannelsen som bladtegner, hans engagement i byens motorcykelklub og efterfølgende optagelsen på kunstakademiet i København, hvor han var overrasket over den aggressive stemning dengang i 1970'erne. Bagerst i den illustrerede bog et biografisk rids og personregister.

Meget velskrevet biografi, der giver læseren et interessant indblik i en reflekteret billedkunstners arbejdsproces, og hvor der gives mange antydninger til, hvordan Kviums værker kan forstås.

Bogen er den første samlede biografi over Michael Kvium, for hidtil er der hovedsageligt trykt udstillingskataloger med forskellige artikler om ham. En tilsvarende alment lettilgængelig kunstnerbiografi er Erik Steffensens At trække en streg om Per Kirkeby.


litteratursiden.dk

d. 9. jan. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 9. jan. 2020

Velskrevet biografi giver indblik i Kviums værker og arbejdsprocesser og er et ærligt og meget menneskeligt portræt af en kompromisløs kunster. De fleste mennesker har en umiddelbar holdning til Micha...


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2018

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 5. nov. 2018


Politiken

d. 14. okt. 2018

af

af

Peter Michael Hornung

d. 14. okt. 2018


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2018

af

af

Tom Jørgensen (f. 1963-08-04)

d. 4. nov. 2018


Information

d. 26. okt. 2018

af

af

Maria Kjær Themsen

d. 26. okt. 2018


Kunstmagasinet Janus

2019, nr. 1

af

af

Arne Mumgaard

2019, nr. 1