Appetitvækkende og læseværdigt skrift forfattet af Roskilde Festivals helt egen og meget erfarne stadsarkitekt, hvori han gør rede for teorierne bag den fysiske planlægning af denne midlertidige og 5. største danske by, der opstår en gang årligt. Den vil have bred appel til festivalgængere og arkitekturinteresserede.
Bogen gør først rede for de teoretiske overvejelser der danner baggrund for planlægningsarbejdet. Roskilde Festival er en midlertidig by, hvis arkitektur og planløsning i enhver henseende skal have fokus på publikum, kvalitet, kreativitet og sikkerhed. Rammerne skal invitere til sociale, sanselige, foranderlige og demokratiske processer, samtidig med at festivalen skal fungere som en by med en bys infrastruktur: gader, veje, kvarterer, pladser, butikker, kultur- og rekreative tilbud. Der skal også tænkes i affaldshåndtering, vand- og elforsyning mm. Alle disse elementer skal derefter udfoldes i en praktisk og fleksibel planløsning. De praktiske erfaringer løftes endvidere udover Roskilde-rammen til generelle tanker om etablering af midlertidige byer som fx flygtningelejre. Velovervejet og oplysende.
Der eksisterer en broget mængde festivallitteratur om mennesker og musik, og denne bog bidrager med sit helt unikke fokus til at komplettere samlingen.
Spændende festivallæsning om de strategiske overvejelser om rammer og æstetik, der hvert år går forud for etablering af en velfungerende, midlertidig arkitektur, som udgør Danmarks 5. største by: Roskilde Festivalen.