Bøger / faglitteratur

Midt i en paniktid : 12 nedslag i danskhed og kultur


Beskrivelse


Interviews med 12 danske kulturpersonligheder og meningsdannere om deres definition og forhold til begreber som kultur, danskhed, national identitet og Danmarks fremtid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 5. apr. 2017

Perspektivrigt indspark i debatten om danskhed og dansk kultur. For læsere med interesse for dansk kultur, samfundsforhold og globale udfordringer.

I nærværende bog giver 12 kendte og markante danskere i interviewform deres refleksioner over, hvad det vil sige at være dansk. Formålet med bogen er at give deltagerne plads til at udtrykke sig fyldigt og udtømmende om emnet danskhed, noget der ikke er plads til i den hurtige nyhedsstrøm og på de sociale medier. Afsættet for hvert interview har været Oskar Hansens sang "Danmark for folket" fra 1934. De interviewede spænder fra Mogens Lykketoft, Bertel Haarder og Naser Khader til Leif Sylvester, Uffe Elbæk og Vincent Hendricks, og spørgsmålene drejer sig bl.a. om kultur, grøn omstilling, vækst og flygtningenes betydning for Danmarks fremtid, identitet og meget mere.

Et fint indspark i debatten om danskhed, som har været et varmt emne i længere tid. Bogens form bevirker, at man som læser får et godt overblik over de forskellige holdninger og synspunkter. Interviewformen fungerer i den forbindelse også godt, da man let kan lave nedslag i de forskellige spørgsmål, undersøge nuancerne og sammenligne svar uden at miste overblikket. Bogen er simpelt layoutet og har en noget inspirerende forside.

I bogen Danmark i øjenhøjde giver 12 "almindelige" danskere deres bud på danskhed og livet som dansker.