Bøger / skønlitteratur til børn / fabler

Midtimellem


Beskrivelse


Billedbog. En lille hanekylling har endnu ikke lært at gale eller at flyve. De to fjender, løven og ørnen, vil begge bestemme over kyllingen. Men så gør kyllingen noget, der får de to store dyr til at lytte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2018

af

af

Marianne Agger

d. 19. feb. 2018

Hvad gør man, når man står midtimellem noget - eller nogen - og skal finde ud af, hvor man hører til? Svaret for en lille hanekylling findes i denne billedbog for børn fra 3-6 år.

I et land for længe siden var der en løve og en kongeørn, der begge ville bestemme over de andre dyr. Løven og ørnen var fjender. I landet var der også en lille kylling, som ikke kunne flyve eller gale endnu. Derfor øvede den sig på det. En dag mødte kyllingen først løven og dernæst ørnen. Begge dyr forsøgte at blive konge over kyllingen, hvilket førte til, at de kom op og slås. For at få dem til at stoppe, tog kyllingen sig sammen og kunne pludselig både gale og flyve. Det fik løven og ørnen til at stoppe. Kyllingen forklarede dem, at den hørte til både på jorden, ligesom løven, og i luften ligesom ørnen. Altså "midtimellem". Carsten Flink er uddannet bibliotekar, og han har skrevet flere børnebøger, bl.a. "Billebøgerne" om Alvin.

Seeberg er fantastisk til at tegne dyr. Bogen har de skønneste, stærke tegninger i kraftfulde farver, der illustrerer historien på fornemste vis. På bagsiden står, at det er en fabel om at turde at finde sin egen plads, selv om man er lille. Det er sandt, og det er altid sjovt, når det lille, unge dyr sætter store, mægtige dyr på plads og lærer dem noget.

Der findes en del billedbøger om at finde sin identitet. En, der er i stil med bogen her, er fx Den hvide kanin og den sorte hat.