Film / nonfiktion

Mig - og min kontaktperson


Beskrivelse


Med eksempler fra Hillerød og Købehavns Kommuner beskrives det forebyggende arbejde kommunerne gør med kontaktpersoner knyttet til sårbare og socialt udsatte unge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2010

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 17. sep. 2010

Kan (og bør) ses af professionelle indenfor det sociale område, forældre til socialt udsatte børn og unge samt politikere.

Mange børn og unge mangler stabil støtte og omsorg fra voksne, fordi deres forældre ikke magter opgaven. Derfor har nogle kommuner ansat kontaktpersoner som forebyggende foranstaltning. Filmen følger Yonas og Michelle, der kæmper med hhv. kriminalitet og misbrug. Man følger skiftevis de to unge og deres kontaktpersoner, som lytter og fokuserer på det gode - et projekt som umiddelbart lyder ligetil, men som kræver stor tålmodighed og vedholdenhed. Positivitet er grundholdningen i filmen, og som seer føler man, at de to unge bliver rigtig godt hjulpet: de skal nok klare den. Indtil rulleteksterne oplyser om, at Yonas' kontaktperson dør, Michelles bliver fyret pga. besparelser, Michelle flytter til Sverige til ukendt opholdssted, mens Yonas' fremtid ser lysere ud med job som lydtekniker. Claus Ørsted er filminstruktør og -fotograf. Han har bl.a. lavet en række naturprogrammer for DR samt for Københavns Kommune tilrettelagt undervisningsprogrammer til intern undervisning af medarbejderne i Ungdoms- og Uddannelsesforvaltningen.

Ørsted har tidligere lavet De ka' sku', 2005 og Det Musiske Kompagni, 2008, der også handler om, hvordan man kan hjælpe vanskeligt stillede børn og unge videre.

Oplysende og interessant film om, hvordan man kan hjælpe socialt udsatte børn og unge - hvis de vil hjælpes, og hvis man får lov politisk.