Bøger / faglitteratur til børn

Mig & sex & dig. Bind 2 : Kærligheden


Beskrivelse


Om kønsroller, seksualitet, forelskelse, pornografi, onani, kropssprog, samleje, orgasme, selvværd, voldtægt, grænser, moral og overgreb.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2003

af

af

Lene Kristiansen

d. 14. jan. 2003

Hvor 1. bind af Mig & sex & dig tog sig af de fysiske forandringer, sygdomme, uønsket graviditet og prævention, handler 2. bind om følelser, lyst og de personlige kompetencer (som det hedder i dag). For Janne Hejgaards udgangspunkt er at se på helheder, og bogen handler om det, der er med til at gøre et menneske ikke bare til en seksuel person, men en person i det hele taget. Under de 5 hovedafsnit "Den kønnede verden", "Mig & sex & dig", "Forskellige slags lyst", "At kunne tale om følelser og sex" og "De personlige kompetencer" kommer Janne Hejgaard hele turen rundt - moral/dobbeltmoral, forventninger, kønsrollemønstre, seksuel identitet, status, onani, første gang, selvværd og så videre - sagligt, naturligt og forståeligt. Det er en voksen, der for mig at se formidler på den helt rigtige måde. Men udover det stiller hun hele tiden spørgsmål og kræver stillingtagen og giver et godt og kærligt spark til at "finde sig selv" i al kaoset. De fire unge, der "tager imod" på forsiden, er modeller på mange af bogens fotos - sødt og okay, men også lidt stift indimellem. Men alt i alt en suveræn god bog til store børn fra ca. 12 år og unge. Sidst i bogen internetadresser og rådgivning plus register. Der knytter sig en lærervejledning til bøgerne.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2003

af

af

Hans-Christian Uth (skole)

d. 14. jan. 2003

Sammen med bind 1 med bindtitlen Kroppen og den tilhørende lærervejledning er dette en sand guldgrube for underviseren i seksualoplysning på 7.-10. klassetrin. I bind 2 gennemgås det "bløde" og måske vanskeligste stof som ikke egner sig så godt til selvstudier men fordrer samvær, samtale og samarbejde. Jeg kan ikke komme i tanker om et aspekt ved seksualitet som ikke behandles. Der beskrives og debatteres f.eks: normer, sprog, idoler, psykopaten, status, kropssprog, onani og orgasme, jalousi og utroskab, specielle lyster, den vanskelige samtale, selvværd og personlige kompetencer, grænser, livsværdier, overgreb og meget, meget andet. Der er således stof til flere års undervisning, og bogen vil med fordel kunne inddrages i undervisningen i den takt eleverne er parate til det. Udover det beskrivende og debatterende stof findes opgave- og aktivitetsforslag samt småcases. Bind 2 har ikke samme opslagsbogskarakter som bind 1, men i kraft af et omfattende stikordsregister vil den af nogle elever kunne anvendes til selvstudier. Illustrationerne i bind 2 er farvefotos af fortrinsvis stemningsskabende karakter. Den afsluttes med samme statistik- og adresseafsnit som i bind 1.


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 16 (2003)

af

af

Hans Erik Berthelsen

Årg. 120, nr. 16 (2003)Informationer og udgaver