Bøger / faglitteratur

Migrænefri - på 3 uger


Beskrivelse


Selvhjælpsforløb i 12 trin, der viser, hvordan man kan lægge sit liv om og blive fri for migræne, blandt andet ved hjælp af stenalderkost. Med opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 14. aug. 2013

Især for kvinder, der lider af migræne og ønsker at gøre en indsats udover piller for at komme det til livs. Mænd kan også læse med, men bogen er rettet mod kvinder.

Efter en vejledning i brug af bogen følger en gennemgang af de 5 migræne p'er. Nemlig de 5 typer, der især er udsatte for migræne, perfektionisten, pessimisten, den pæne pige, pleaseren og præstationsjunkien. Hoveddelen består af 12 trin, der danner rejsen mod et liv uden migræne. Trin 1 er en migrænedagbog, trin 2 at indse at der skal forandring til, trin 3 at definere målene osv. Metoden bygger på kostomlægning efter palæokostens principper, der ifølge forfatteren dæmper inflammation og skaber stabilt blodsukker. Man får også vejledning i afslapning, mindre stress og bedre søvn, faktorer der alle medvirker til at mindske migræne. Stine Allermand har selv lidt af migræne men har været migrænefri i 7 år efter denne totale kost- og livsstilsomlægning. Hun laver kurser og har grundlagt sitet migrænefri.dk.

Redfearns bog Migræne : tag ansvar for dit helbred på en naturlig måde bygger på selvhjælpsteknikker med auraen i fokus. Bodil Hjorths Hovedpinefri med kropsbevidsthed handler om afspænding og træning. Sidste år kom en anden bog, der også havde fokus på mad Mad, der ikke giver migræne, primært med opskrifter. Bogen her er den eneste der direkte handler om palæokost.

Palæokost er oppe i tiden, så der vil givetvis også være interesse for denne bog, der er pædagogisk bygget op lige til at bruge.