Denne bog tager fat på problematikkerne med omsorgssvigtede børn, som anbringes uden for hjemmet. Bogen præsenterer veje for de professionelle til at hjælpe de omsorgssvigtede børn ind i en god udvikling. Målgruppen er alle, der har med omsorgssvigtede børn at gøre: plejeforældre, lærere, pædagoger samt andre pædagogiske faggrupper.
Temaet er anbringelse af omsorgssvigtede børn uden for hjemmet, og bogen tager fat om problematikkernes rod: hvor går det galt, hvorfor går det galt og hvad kan der gøres for at ændre den negative udvikling? I et meget lettilgængeligt sprog med mange praktiske eksempler beskriver Rasborg udviklingspsykologiske og miljøterapeutiske tankegange, så alle kan forstå teorierne.
Denne bog er anden og reviderede udgave af samme titel, som udkom i 2005. Revideringen består i en sproglig justering samt uddybelse af enkelte passager og en opdateret litteraturliste. Miljøterapi er et emne, som der findes meget lidt litteratur om. Der findes dog antologierne Miljøterapi med børn, 2003 og Børn på behandlingshjem, 2000.
God, letlæst og meget brugbar fagbog, som bør være en fast bestanddel af bogsamlingen på diverse pædagogiske biblioteker og folkebiblioteker.