Tolv grønlændere og danskere tager os med til deres barndoms Grønland og fortæller om livet som barn forskellige steder i Grønland. For alle med interesse i den dansk-grønlandske relation, og måske også for dem, som overvejer at flytte familien og deres børn til et andet land.
Fra 1950'erne og frem mod årtusindeskiftet voksede disse tolv mennesker op over hele Grønland. Nogle af dem grønlandske børn for hvem dette land var deres arv, og nogle af dem danske børn, der var rejst til Grønland med deres forældre. Alle vokser de op med splittelsen mellem det grønlandske og det danske, men de vokser også op i et land, hvor natur og frihed fylder meget. Et gennemgående tema hos de danske børn handler om, hvor svært det er at rejse fra det land, som de kender som deres hjem, for igen at vende hjem til Danmark, som de ikke kender. Blandt de 12 personer er Naja Marie Aidt, Julie Berthelsen, Rasmus Lyberth, Iben Moldrup og Minik Rosing.
At vokse op i Grønland giver noget helt specielt i bagagen også for danske børn, hvilket denne bog tegner et sjældent billede af. Mixet med danske og grønlandske børn og deres til tider meget forskellige oplevelser af livet i Grønland bringer noget nyt til fortællingen om Grønland og Danmark.
Forlaget har tidligere udgivet Min barndom i 40'erneMin barndom i 50'erneMit livs lærer og Min barndom i 50'erne samt Mit livs lærer, som alle tre er samme koncept med kendte danskere, der fortæller om deres barndomForlaget har tidligere udgivet Min barndom i 40'erne og samt Mit livs lærer, som alle tre er samme koncept med kendte danskere, der fortæller om deres barndomForlaget har tidligere udgivet Min barndom i 40'erne og Min barndom i 50'erne samt , som alle tre er samme koncept med kendte danskere, der fortæller om deres barndom.