Bøger / faglitteratur / erindringer

Min egen historie


Beskrivelse


Morten Thing (f. 1945) fortæller om sin opvækst, om det at være jøde og om livet som venstrefløjsaktivist i 1970'erne.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2017

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 24. apr. 2017

Interessant selvbiografi fra en ægte 68'er som giver et unikt indblik i livet som venstrefløjsaktivist i 1970'erne. For interesserede i hovedpersonen eller venstrefløjens historie.

Historiker, debattør og forskningsbibliotekar ved RUC Morten Thing (f. 1945) er en produktiv herre og har bl.a. udgivet bøger om kommunismen og jødernes historie. Han har desuden skrevet biografier om sin mor og far, Min mors historieSabotøren og Sabotøren, og nu er han så klar med sin egen historie. Thing voksede op i et hjem præget af forældrenes kommunistiske overbevisning, og det smittede af på den unge Thing som senere i livet blev medarbejder og redaktør på det toneangivende venstrefløjsblad "Politisk Revy" fra 1969-1982. Livet som aktivist fylder naturligvis meget i fortællingen, men der er også plads til historier om den store litterære produktion, forskningen, og livet som familiefar. Centralt i bogen er desuden opgøret med den psykisk ustabile far, som først sluttede flere år efter dennes død. Med personregisterHistoriker, debattør og forskningsbibliotekar ved RUC Morten Thing (f. 1945) er en produktiv herre og har bl.a. udgivet bøger om kommunismen og jødernes historie. Han har desuden skrevet biografier om sin mor og far, Min mors historie og , og nu er han så klar med sin egen historie. Thing voksede op i et hjem præget af forældrenes kommunistiske overbevisning, og det smittede af på den unge Thing som senere i livet blev medarbejder og redaktør på det toneangivende venstrefløjsblad "Politisk Revy" fra 1969-1982. Livet som aktivist fylder naturligvis meget i fortællingen, men der er også plads til historier om den store litterære produktion, forskningen, og livet som familiefar. Centralt i bogen er desuden opgøret med den psykisk ustabile far, som først sluttede flere år efter dennes død. Med personregister.

Velskrevet og letlæselig selvbiografi som giver et interessant indblik i venstrefløjens historie i Danmark, set fra en som var tæt på, hvor det hele skete. Noget rigtigt selvopgør med tiden er der ikke tale om.

Lignende bøger er fx Preben Wilhelms erindringer og Historien findesFodboldenglen. Af lignende skønlitteratur findes Fodboldenglen hvor en af figurerne faktisk er modelleret over ThingLignende bøger er fx Preben Wilhelms erindringer og Historien findes. Af lignende skønlitteratur findes hvor en af figurerne faktisk er modelleret over Thing.


Arbejderhistorie

2019, nr. 1

af

af

Chris Holmsted Larsen

2019, nr. 1


Weekendavisen

d. 21. apr. 2017

af

af

Bo Bjørnvig

d. 21. apr. 2017


Social kritik

Årg. 29, nr. 151 (2017)

af

af

Egon Clausen (f. 1940)

Årg. 29, nr. 151 (2017)



Informationer og udgaver