Bøger / faglitteratur / kogebøger

Min fede familie


Beskrivelse


Forfatterne er frontfigurer i tv-programmet "Min fede familie". Med råd, planer og opskrifter til, hvordan familie kan ændre livsstil, begynde at motionere regelmæssigt, spise sundt og holde motivationen på et højt niveau.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 20. nov. 2009

TV3 har sendt en række programmer, hvor man i fem måneder har fulgt 5 forældrepar, som alle var overvægtige, og det er indholdet i disse udsendelser, der er udgangspunkt for bogen. Den henvender sig til voksne med børn, som har brug for en ny livsstil, og som ønsker et værktøj med enkle principper for motion og mad.

TV-udsendelserne var tilrettelagt af Lene Hansson, som har udgivet mange bøger om sund mad, og Lars Elmvang, som er personlig træner, og som stod for motionsdelen. Efter en præsentation af familierne følger afsnit med Sundhedsstyrelsens 8 kostråd suppleret med Lene Hanssons 3. Derefter følger et afsnit med forslag til motion, helt konkret et 3-ugers program for begyndere med gåture, styrketræning og cykelture. Ca 2/3 af bogen består af indbydende opskrifter til alle dagens måltider, både dem, der spises derhjemme og dem, der tages med på arbejde. Opskrifterne er hurtige og enkle at lave. På TV3's hjemmeside kan man læse mere om familierne og få flere opskrifter.

Vi har rigtig mange bøger om at leve sundt, om at komme i gang med at motionere og også mange med Lene Hanssons opskrifter. Et plus ved denne bog, er at den virker overkommelig, og den er meget motiverende skrevet.

Selv om vi har meget om begge emner, kan jeg godt forestille mig efterspørgsel på bogen, dels af dem, der har fulgt udsendelserne, og af dem, som ønsker et lidt mere håndfast program til måde maden og motionen.