Bøger / faglitteratur til børn

Min første bog om blomster


Beskrivelse


Præsentation af 35 vilde blomster fra naturen og haven, f.eks. kodriver, hunderose, gåsepotentil, kællingetand og engelskgræs.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2012

af

af

Boy Olesen

d. 20. feb. 2012

Bøgerne henvender sig til børn fra ca. 3. kl. altså 8-10 år og op efter, her er der ingen aldersbegrænsning. Velegnet som opslagsbøger i såvel naturen som hjemme.

Rigtig gode naturbøger, der er meget informative med flotte billeder. 35 blomster og 35 smådyr bliver præsenteret, som alle er meget almindelige i den danske natur fx mælkebøtten, engelskgræs, hvid okseøje, humlebien, gedehams og stankelben. Bøgerne er skrevet i et meget enkelt sprog, med korte sætninger. Typografien er meget imødekommende så man får lyst til at studere siderne nærmere. Når man læser om en blomst eller et dyr, får man en beskrivelse, og en anvisning på hvor man kan se og finde den eller det. Nogle meget flotte og tydelige farvelagte tegninger følger teksten flot, og der er sat pile på som yderligere beskriver de enkelte dele. Små faktabokse på de enkelte sider bidrager yderligere til informationerne. Ordforklaringer, en billedoversigt og en afkrydsningsliste afslutter bøgerne.

Bøgerne kan sammenlignes med Dansklærerforeningens serie, Tur i naturen med fx titlerne Bøgetræet og Egetræet der dog er læsemæssigt noget lettere. Kan også sammenlignes med titlerne: Gråand og Hvaler i forlaget Flachs' serie Lette Flachsbøger.

Rigtig gode bøger der formår på beskeden plads, at være spændende og imødekommende, samtidig med et godt fagligt niveau.