Bøger / faglitteratur til børn

Min første bog om heste og ridning


Beskrivelse


Beskrivelse af forskellige hesteracer, hestens opbygning, kropssprog og gangarter. Desuden om rideudstyr, hvordan man sadler op og lægger hovedtøj på hesten, om staldpleje samt kort om ridning og ridesport.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2002

af

af

Susanne Thøfner

d. 17. sep. 2002

Denne store, farvestrålende bog, der ved første øjekast ligner en billedbog, er gennemillustreret med naturalistiske tegninger, der er farvelagt med akvarel i stærke farver. Den iøjnefaldende forside viser 3 børn på ponyer, galoperende imod os. Hver emne fylder 1 eller 2 sider, og bogen kommer vidt omkring. Blandt emnerne kan nævnes hestens kropssprog, hesteracer, den første ridetime, sådan sadler du op, hestens tegninger og en sjov staldfest. Teksten er forholdsvis mundret, men ikke specielt letlæst, selv om enkelte lange ord dog er forsynet med delestreger. Indholdsmæssigt er den i og for sig i orden, men de mange emner på så forholdsvis begrænset plads gør, at de enkelte emner behandles ret kortfattet og overfladisk. Bogens største problem er dog, at dens billedbogsagtige fremtoning får den til at se lettere ud, end den egentlig er. De 6-7årige, der falder for bogens udseende, skal have den læst højt, hvorimod mange af de 9-10årige hestepiger, der selv kan læse bogen, vil finde den for barnlig i udseendet.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2002

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 17. sep. 2002

Guf for hesteinteresserede og et godt bud på fornyelse til hestehylden. Bogen, der har et stort format, er en inspirerende og farverig introduktion til hestesporten. Den har et flot layout - en letlæselig tekst, som elever fra 3. klasse selv kan læse. Yngre elever vil kunne bruge bogen til billedlæsning. Teksterne er primært billedtekster, der understøtter og forklarer de farverige tegnede illustrationer. Omslaget viser tre glade hestepiger galopperende imod læseren. Bogen giver et ganske godt billede af det arbejde, der følger med at ride/ være hesteejer. Forskellige racer bliver præsenteret, hestens opbygning, kropssprog, gangarter, staldpleje og foder. Der er forslag til udstyr, hvordan man sadler op, lægger hovedtøj på og hvordan man bør sidde i sadlen. Man får ideer til en sjov staldfest, timer på en rideskole og forskellige stilarter indenfor sporten. Der er ingen tvivl om, at man lærer at ride på en hest, men denne bog vil kunne give ryttere gode ideer og et væld af informationer om heste. Bagerst er en lille quiz til store heste-venner. Heste og ponyer, 2001 har et tilsvarende indhold, hvor illustrationerne er fotos, men teksten er sværere at læse.Informationer og udgaver