Bøger / skønlitteratur / roman

Min kamp. 1. bog


Beskrivelse


Selvbiografisk roman med nærgående beskrivelse af at vokse op og blive til i en sammensat verden med udgangspunkt i faderens død og hovedpersonens selvrealisering som forfatter.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2010

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 24. juni 2010

Meget spændende og udfordrende bog til bibliotekets læsere af gode og vedkommende romaner - vil også kunne nære mange drøftelser i læsekredsene.

Så er en af de mest omdiskuterede bøger i Norge da endelig udkommet på dansk, og det er en umådelig velskrevet og medrivende bog, som endnu engang understreger moderne norsk litteraturs rigdom og vidunderlige evne til at fortælle gode historier om os selv. Min kamp er overlegent komponeret og fortalt så intenst, sanseligt og følelsessitrende, at det er umuligt ikke lige at læse et par sider mere. I en uforfærdet realisme, hvor sproget flyder letlæst og ubesværet, beskriver hovedpersonen sit forhold til sin far, der erindres og beskrives i forbindelse med dennes død og forberedelserne til begravelsen i barndomsbyen Kristiansand. Knausgårds vældige romanidé Min kamp er planlagt til seks bind, heraf er de fem udkommet i Norge, hvor man venter på det sjette og sidste til efteråret. Første bind har lange reservationslister på de norske biblioteker og ligger fortsat på listen over boghandlernes bedst sælgende bøger.

Af nyere romaner, der også er selvbiografisk baserede, kan nævnes Per Olof Enquists Et andet liv og Knud Romers Den som blinker er bange for døden.

Knausgårds nærgående og detaljerede beskrivelser bliver aldrig selvudleverende, og de viser en kunstners følsomme sind og eksistens, som balancerer på kanten af stor kunst og menneskeligt forfald. Gid rigtig mange får mulighed for at læse denne fantastiske roman.


litteratursiden.dk

d. 22. juni 2010

af

af

Kamilla Krogh Uttrup

d. 22. juni 2010

Et markant og kontroversielt værk, der handler om forfatterens kamp for at mestre livet, drømmen og ambitionen om at skrive og overvejelser om kunsten og livet i det hele taget. Mens Karl Ove Knausgår...


Berlingske tidende

d. 28. maj 2010

af

af

Per Krogh Hansen

d. 28. maj 2010


Kristeligt dagblad

d. 4. juni 2010

af

af

Liselotte Wiemer

d. 4. juni 2010


Jyllands-posten

d. 26. maj 2010

af

af

Jon Helt Haarder

d. 26. maj 2010


Børsen

d. 27. maj 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 27. maj 2010


Standart

Årg. 24, nr. 3 (2010)

af

af

Martin Johs. Møller

Årg. 24, nr. 3 (2010)