Bøger / faglitteratur / biografier

Min kinesiske farmor


Beskrivelse


Forfatteren tegner et levende portræt af sin slægt gennem fire generationer. I centrum står farmoderen Hulda og dennes mand, kaptajn Jørgen Christensen.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2020

af

af

Merete Trap

d. 7. aug. 2020

"Måske, sandsynligvis, muligvis, formentlig". Sådan oplever Lars Saabye Christensen den uklare viden, han har om sin farmor Hulda Christensen. I denne bog forsøger forfatteren at tegne et billede af den afdøde farmor. For læsere af biografier.

Forfatter Lars Saabye Christensens far ligger for døden. Det er kort tid før hans 90-års fødselsdag. LSC beder faderen fortælle om slægten, men han forbliver tavs. Dette sætter tanker i gang hos LSC, om hans familie, hans forfædre og især hans farmor Hulda. LSC tager læseren med på en rejse fra Hjørring til Hong Kong, fra Oslo til Hellerup og tilbage til starten af 1900-tallet, hvor den unge Hulda forelsker sig i kaptajn Jørgen Christensen. LSC er nok bedst kendt for "Oslotrilogien", der begynder med Byens spor. [Bind] 1Byens spor. Bind 1 : Ewald og Maj.

En levende og flot komponeret fortælling, hvor forfatteren indkredser en kvindeskæbne igennem de mennesker hun omgav sig med, den tid hvori hun levede og de lokaliteter, hvor hun færdedes. Det er også en fortælling om stor kærlighed, som får en ung kvinde til at tage den lange rejse alene til Hong Kong. Ydermere kredser LSC om sin egen tilblivelse som forfatter. Et velkomponeret og spændende portræt af en slægt.

I Jesper Wung-Sungs biografiske roman En anden grenMin mor var besat, fortæller han historien om kærligheden mellem hans oldeforældre, hvoraf den ene er kineser. Peter Øvig Knudsen har også skrevet om sin familie, her sin mor, i biografien Min mor var besatI Jesper Wung-Sungs biografiske roman En anden gren, fortæller han historien om kærligheden mellem hans oldeforældre, hvoraf den ene er kineser. Peter Øvig Knudsen har også skrevet om sin familie, her sin mor, i biografien .


Sygeplejersken

Årg. 120, nr. 13 (2020)

af

af

Hanne Lindhardt (sundhedsplejerske)

Årg. 120, nr. 13 (2020)


litteratursiden.dk

d. 21. aug. 2020

af

af

Anny Skov Madsen

d. 21. aug. 2020

Ud fra sin farmors liv fortæller Lars Saabye Christensen med et sjældent nærvær om sin slægts historie. En formidabel læseoplevelse om døden, tiden og det, der former et liv. Lars Saabye Christensen s...


Politiken

d. 25. aug. 2020

af

af

Alexander Vesterlund

d. 25. aug. 2020


Kristeligt dagblad

d. 5. sep. 2020

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 5. sep. 2020


Weekendavisen

d. 21. aug. 2020

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 21. aug. 2020


Information

d. 11. sep. 2020

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 11. sep. 2020


Danmark Kina

Nr. 115 (2021)

af

af

Sidse F. Laugesen

Nr. 115 (2021)