Bøger / skønlitteratur / roman

Min syge ven


Beskrivelse


Hvad gør det ved et venskab mellem to mænd, når den ene bliver dødeligt syg. Den raske flytter med ind på hospitalet og våger over sin syge ven under hele forløbet, der er præget af sygdommens brutale uskønhed.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 30. aug. 2018

Venskabet mellem to mænd stilles på den ultimative prøve da den ene bliver indlagt på Rigshospitalet med en livstruende sygdom. Trods tiltagende svækkelse bevarer den syge sine fremtidsdrømme. En rørende skildring for alle med interesse for en sygdomsproces.

To mænd i slutningen af 30'erne forelsker sig først, hvorefter forelskelsen transcenderer til et dybt venskab mellem dem. Den ene har en drøm om at bosætte sig i Estland, pakker og rejser, men vender med det samme tilbage til Danmark, dødeligt syg af en blodsygdom. Hans ven, arbejdsløs skuespiller, er ved hans side konstant, hjælper, støtter og transformerer sit eget liv. Vennerne spiller nu hovedrollen i hinandens liv på godt og ondt i denne forfatteren og skuespillerens tredje roman.

En skrøbelig, rørende men ikke tungsindig skildring af, hvordan sygdom invaderer venskab, hverdag, følelsesliv og tanker hos både rask og syg. Om balancen i venskabet der er under pres når de fundamentale vilkår i så voldsom grad ændrer sig. Døden vil den syge ikke tale om, for han bevarer sin fremtidsdrøm om Estland, og et par estiske menneskeskæbner fletter sig ind i de dagligdags beskrivelser, som kendetegnes ved et flydende og udtryksfuldt sprog. Der er luft på siderne - nogle rummer kun et par enkelte sætninger.

Samme tone af fortabthed og kærlighed i et venskab der rammes af sygdom findes i Alle de liv i en mere episk fortællende form.


Politiken

d. 8. sep. 2018

af

af

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 8. sep. 2018


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2018

af

af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 5. nov. 2018


Standart

Årg. 32 nr. 4 (2018)

af

af

Mads Schjødt Sandager Jonasson

Årg. 32 nr. 4 (2018)