Bøger / faglitteratur

Min teenager deler da ikke nøgenbilleder : en bog til forældre om digitale krænkelser


Beskrivelse


Med en blanding af teenageres og forældres personlige beretninger og den nyeste viden fra psykologer, forskere og digitale eksperter gives en række bud på, hvordan man som forælder kan tage de nødvendige snakke om digitale krænkelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2020

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 14. apr. 2020

En bog til forældre om hvordan unge færdes online og hvad de kan gøre, hvis deres barn får delt billeder mod sin vilje eller deler andres billeder.

De unges adfærd på mobiltelefoner og sociale medier kan oftest være svære at gennemskue for forældrene. Teenagere deler mange billeder, men hvis de ikke har givet tilladelse til, at deres egne billeder deles eller de omvendt selv deler andres billeder uden tilladelse, hvad gør du så som forælder? I denne bog, skrevet af Milla Mølgaard som i mange år har beskæftiget sig med digitale krænkelser, får du en række bud på, hvordan du på en konstruktiv og kærlig måde kan tage de svære emner op. Der er beretninger fra teenagere og forældre, samt den nyeste viden fra psykologer, forskere og digitale eksperter. Herudover giver bogen et samlet overblik over, hvad der er lovligt og ulovligt, når det gælder billeddelinger online, og den guider til, hvad du som forælder kan stille op, hvis dit barn bliver udsat for en digital krænkelse.

En rigtig interessant og lettilgængelig bog om et emne, som desværre bliver mere og mere relevant for forældre at have kendskab til. Bogen har et lækkert layout, små kapitler og det faktuelle stof bliver godt underbygget af fortællinger fra både ofre og forældre.

Sex, hævn og videoDelt omhandler også unges deling af intime billeder. Milla Mølgaard har tidligere udgivet en bogen Delt om emnet for de 13-16-årigeSex, hævn og video omhandler også unges deling af intime billeder. Milla Mølgaard har tidligere udgivet en bogen om emnet for de 13-16-årige.


Kvinden & samfundet

Årg. 136, nr. 1699 (2020)

af

af

Christina Alfthan, Katrine Kanne Albæk

Årg. 136, nr. 1699 (2020)