Bøger / faglitteratur / øvelser

Min ven kroppen : fra fedeabe til lækkermås


Beskrivelse


Anders Lund Madsens fortælling om hvordan han har opnået et vægttab og fået et bedre forhold til sin krop, samt hans personlige rådgiver Lotte Arndals vejledning om sund kost og styrketræning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2013

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 4. nov. 2013

Henvender sig primært til mænd, der ønsker at gøre noget ved kroppen og konditionen, men der er inspiration at hente for alle, der ønsker at tabe sig og blive ven med kroppen.

Lotte Arndal står bag en række kom-i-form bøger primært rettet mod kvinder. I denne bog henvender hun sig mere direkte til mændene via et samarbejde med Anders Lund Madsen, der ikke behøver nærmere præsentation. Anders gennemgår 12 ugers træning med Lotte og bliver som forvandlet. De to forfattere skiftes til at skrive bogens afsnit. Anders Lund Madsens kapitler er skrevet med stor humor og selvironi og beskriver kontinuerligt hans træningsforløb. De danner fin modvægt til den mere seriøse del af bogen som Lotte Arndal står for. Hendes kapitler omhandler kost, væske, motion og en række træningsprogrammer tilpasset forskellige niveauer. Formidlet i et lettilgængeligt sprog med fine illustrationer og QR koder. Vægten er på træning og sund fornuft mht. kosten, der følger de almindelige kostråd. Litteraturliste sidst i bogen.

Træningsafsnittene minder en del om dem, der findes i andre bøger af Lotte Arndal, fx Stærk, smuk og smidig. Lene Hansson har skrevet Slankekur for sultne mænd, der også henvender sig til mænd, der ønsker at tabe sig. Denne bog skiller sig ud ved sin blanding af humor og seriøsitet.

Begge forfattere er kendte navne, og denne bog burde kunne få nogle mænd op af sofaen med sin meget resultatorienterede humoristiske tilgang til emnet.