Bøger / skønlitteratur / digte

Min virkelighed har ingen anciennitet


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstillingen "Karakter".

Digtsamling med eksperimenterende poesi om angst, relationer og identitet. Digtene ledsages af sorthvide tuschtegninger og linoleumstryk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 11. feb. 2020

Illustreret digtsamling om angst, relationer og identitet. Ledsagende illustrationer holdt i sort og hvid. For læsere af eksperimenterende poesi.

I forbindelse med udstillingen og teaterforestillingen "Karakter", der er et samarbejde mellem Hofteatret og Teatermuseet, er denne illustrerede digtsamling udgivet. Digte af Maya Peitersen er af forskellig længde og ledsages af hendes egne tuschtegninger og linoleumstryk. Digtsamlingen indeholder seks kapitler, der hver i sær kredser om titlen på kapitlet. Kapitlet "farmors hus" tager fx udgangspunkt i farmorens hus og begivenheder, der relaterer sig til lokationen. "jeg drømte om min farmors hus i nat, jeg sov der med dig og børnene, du voldtog mig mens jeg sov, jeg troede først at det var dig, da jeg opdagede at det var dig".

Flot og eksperimenterende digtsamling. Digtenes kredsen om minder, angst, relationer og identitet er spændende. De flotte tegninger og tryk, der ledsager digtene, er stemningsmættede og supplerer digtenes kontekst. Digte og illustrationer er meget abstrakte og vil derfor hovedsageligt henvende sig til en smal målgruppe.

Digtsamlinger der stilistisk minder om denne er fx ÆgPurtGrøde og Purt. Stilarten og emnerne for illustrationerne kan minde om Grøde, der dog ikke indeholder digteDigtsamlinger der stilistisk minder om denne er fx Æg og . Stilarten og emnerne for illustrationerne kan minde om Grøde, der dog ikke indeholder digteDigtsamlinger der stilistisk minder om denne er fx Æg og Purt. Stilarten og emnerne for illustrationerne kan minde om , der dog ikke indeholder digte.