Bøger / faglitteratur

Mindfulness - vejen til et godt liv med smerte, sygdom og stress


Beskrivelse


Step-by-step metoder til at få bragt øvelser og meditation ind i hverdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 23. nov. 2012

Bogen er til mennesker med kroniske smerter. Mange af disse kan ikke hjælpes ad konventionelle veje, og bogen lover ikke et liv i smertefrihed, men et liv med smerter og dog med høj livskvalitet.

En pænt tætskrevet moppedreng til mennesker med kroniske smerter! Forfatteren ved godt, det kan være svært at klare i den situation. Hun har selv været plaget af kroniske smerter i 30 år. Bogen er opbygget i 3 dele og underdelt i forholdsvis korte afsnit. Man kan vælge, hvor man vil sætte ind. Mindfulness er metoden, der ligger til grund, men forfatteren har selv udviklet sine åndedrætsteknikker: breathworks-programmet, der skal hjælpe patienten ind i sin egen krop og arbejde med den - og ikke imod, som det ellers for det meste er tilfældet, når vi plages af smerter. Vidyamala Birch tager udgangspunkt i sin egen historie, uden at den fylder for meget, samt andre cases, men går også meget undersøgende - ja, næsten videnskabeligt til værks. Bogen indholder step-by-step metoder til at få bragt øvelser og meditation ind i hverdagen. Den medfølgende cd er et udmærket hjælpemiddel til at blive guidet ind i åndedrættet og har tillige meditationsøvelser.

Mindfulness - smerte, 2008 og Kabat-Zinns bøger - senest Lev med livets katastrofer, 2012 - er andre gode eksempler på mindfulness til smertebehandling.

Alligevel mener jeg bogen her er fin at præsentere, fordi den er så godt skrevet, har sin egen metode, den medfølgende cd og - forfatteren - hun er så sød.