Mere eller mindre fiktive møder med kendte forfattere, sammenkædet med brudstykker af C. B.-N.'s egen livshistorie. Roman, essays, selvbiografi? Sandt eller falsk? I hvert fald vittigt og underholdende. Målgruppen er læsere af moderne dansk litteratur, kendis-smovsere samt dem, der er nysgerrige på fænomenet Nielsen, bl.a. også kendt som Das Beckwerk.
C. B.-N. er multikunstner og en sær ener, han provokerer og pirrer og optræder under forskellige navne. I bogen fremstiller han sig selv (eller en version af sig selv) som en lille splejs fra landet, der ved et tilfælde griber forfatterdrømmen og møjsommeligt arbejder på at komme i nærheden af sine forbilleder. De mere eller mindre tilfældige møder med forfattere er mere eller mindre fiktive, nogle har endnu ikke fundet sted, og de skildres med en på samme tid respektfuld og spydig pen. Fortællingen er rørende, skarp, ironisk og uhyre velskrevet - flot sprog.
C. B.-N.'s Jeg taler til jer, 2011, foregår også i det kendte forfattermiljø. Sammenlignelig er Hvis jeg var kunstner af Martin Larsen, 2010, der leger med fiktiv selvbiografisk fremstilling, og Thomas Hvid Kromanns Saksehånd, 2011, en anden satirisk nøgleroman om bogverdenen.
På samme tid en respektfuldt ironisk nøgleroman om kendte danske forfattere og den mystikomgærdede Nielsen, der fremstilles som en impulsiv, smårodet og målbevidst sympatisk fyr. Formentlig er en stor del fiktivt, men ligner selvbiografiske essays. Meget velskrevet og underholdende.