Studerende og forskere indenfor det politologiske felt samt den almindelige læser, der har lyst til at vide mere om det interne arbejde i ministerierne.
Når man bliver udnævnt til minister, er det fordi man har udvist evner som politiker, men ofte overses det faktum, at man samtidig bliver leder af en stor offentlig organisation. 8 tidligere ministre er blevet bedt om at skrive om de ledelsesmæssige udfordringer, de blev kastet ud i som nye ministre. Hvilke evner bliver sat på prøve, og hvilke særlige ledelsesmæssige forhold træder tydeligst frem. Det er ærlige beretninger fra forhenværende politikere, der ikke længere skal tage politiske hensyn. De fleste forfalder dog til primært at berette om særlige minderige og vanskelige sager i deres ministertid. Den der bedst forholder sig til opgaven - at reflektere over ledelsesrollen - er Pia Gjellerup. Hun har interessante betragtninger om loyalitet, ressortstridigheder versus samarbejde mellem ministerier. Men alle kapitler bidrager med spændende historier om arbejdsvilkår og måder at håndtere det politiske arbejde. Der afsluttes med et par tværgående kapitler om forholdet mellem embedsværket og ministeren, udviklingen i ministerarbejdet gennem tiden og et afsnit om de omdiskuterede særlige rådgivere.
For nyligt er der i samme serie udkommet Partiledelse, hvor det er tidligere partiledere, der fortæller.
8 tidligere ministre fortæller spændende historier om den særlige ledelsesopgave i at være såvel minister som leder af en stor organisation.