Bøger / faglitteratur / kronikker

Mirakler og milepæle : 50 litterære nedslag i åndshistorien


Beskrivelse


Samling af 50 boganmeldelser og kronikker, der hver især handler om nogle af den vestlige kulturs vigtigste forfattere og filosoffer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2016

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 3. juni 2016

Samling af 50 boganmeldelser og kronikker, der hver især handler om nogle af den vestlige kulturs vigtigste forfattere og filosoffer. En bog for enhver med interesser indenfor litteratur, filosofi og/eller religion.

Rækkefølgen af de 50 tekster er trykt kronologisk ud fra den pågældende persons fødselsår - begyndende med filosoffen Platon, f. 427 f.Kr., og afsluttende med Klaus Rifbjerg, f. 1931. Hovedparten af teksterne stammer fra Kristeligt Dagblad, hvor forfatteren, der også fungerer som præst ved Sorø Klosterkirke, er tilknyttet som litteraturanmelder og kommentator.

Bogens undertitel er meget rammende og dækker præcist, hvad bogen samlet set indeholder: 50 nedslag i åndshistorien. Kristian Østergaards kristne tilgang til både læsestof og livet fornægter sig ikke, men han bruger den sobert og forklarende. Sproget er let læseligt og teksterne dermed til at forstå, også selvom særligt de filosofiske emner kan være tungt stof. Meget læseværdig og meget interessant udgivelse, der også kan betragtes som et inspirations-værk, da mange sikkert vil føle sig inspireret til videre læsning af og fordybelse i Shakespeare, Rousseau, Tjekhov, Storm P., Adorno, Camus og mange flere.

Kristian Østergaard har tidligere udgivet Skriften på væggenLivsværker, hvor han også beskæftiger sig med verdenslitteraturens forfattere i et kristent perspektiv. Bogen Livsværker består også af nedslag blandt verdenslitteraturens hovedværkerKristian Østergaard har tidligere udgivet Skriften på væggen, hvor han også beskæftiger sig med verdenslitteraturens forfattere i et kristent perspektiv. Bogen består også af nedslag blandt verdenslitteraturens hovedværker.


Kristeligt dagblad

d. 6. juli 2016

af

af

Claus Grymer

d. 6. juli 2016


Præsteforeningens blad

Årg. 107, nr. 6 (2017)

af

af

Jakob Brønnum

Årg. 107, nr. 6 (2017)