Bøger / faglitteratur / vejledninger

Miss Perfect : begå fejl - man lærer intet af at være perfekt


Beskrivelse


Fem kendte kvinder giver deres bud på, hvorfor mange kvinder gerne vil være så perfekte og bagsiden af det perfekte liv trækkes frem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 20. maj 2010

Bogen er både en debatbog og en selvudviklingsbog for unge og yngre kvinder.

Drømmen om det perfekte er i dag gået langt ind i privatsfæren, og her kan det føre til alvorlig sygdom, depression og i værste fald selvmord. Bogen forsøger at komme bag det perfekte, hvorfor det er blevet et ideal på samme måde som frihed var det for kvinder i 1970'erne. Interviews med fire yngre kendte kvinder, stylisten Anja Camilla Alajdi, forfatteren Lotte Garbers, politikeren Ida Auken og sociologen Emilia van Hauen uddyber og perspektiverer det perfekte, samtidig med at de giver gode råd om at finde den indre ro og vælge, hvad der er vigtigt, idet det perfekte er en illusion. Pernille Schnoor arbejder med kommunikation og har tidligere udgivet Brand commitment, 2009.

C. Dowling: Perfekte kvinder, 1989 er perfektion set i forhold til mødre. Andre bøger om selvudvikling for kvinder har mere fokus på selvværd.

Den let læste bog er både en anvendelig vejledning i at gøre op med det perfekte, og samtidig lægger den op til debat om det kollektive normpres, der gør mange kvinder syge. Man får nyttig indsigt i en væsentlig tematik, der har stor samfundsrelevans og som henvender sig bredt til unge og yngre kvinder.