Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mission til ismånen


Beskrivelse


Science fiction. Firmaet Exos er i gang med at udvinde alternative ressourcer på ismånen Enceladus, efter jorden løb tør for olie og kul i år 2050. En ukendt, fjendtlig livsform truer tilsyneladende udvindingen, og superdrengen Jonas sendes derfor på mission til ismånen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2019

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 22. feb. 2019

Har vi ret til at hente nye ressourcer fra rummet, hvis klodens fossile brændstoffer udtømmes? Det er et centralt spørgsmål i denne spændende science fiction-bog for 10-13-årige.

Handlingen foregår i en ikke nærmere bestemt fremtid efter år 2050, hvor jorden er løbet tør for kul og olie. Energiselskabet Exos er derfor ved at udvinde nye ressourcer på ismånen Enceladus. Noget tyder imidlertid på, at lejren på Enceladus er stødt på problemer. Derfor sendes superdrengen Jonas Dallas Sparks, der allerede i fostertilstanden fik sine gener optimeret, på mission til Exos sammen med et hold forskere og elitesoldater. Hvad er der sket på ismånen, og er der hold i formodningerne om, at lejren er stødt på en ukendt, fjendtlig livsform? Teksten er illustreret, har lix 21 og er en del af Gyldendals "Læs Løs"-serie.

Handlingen er i gang fra første sætning i denne actionfyldte science fiction-fortælling, som også rejser et par spørgsmål i forlængelse af klimadebatten. Illustrationerne er kraftfulde og passer godt til indholdet. Læsere får her en spændende handling på et overkommeligt sideantal, og bogen vil både tiltrække læsere på mellemtrinnet og læseudfordrede elever i udskolingen.

Exit JordenUniversets Helte - den sidste dreng på jorden2100 - generation 2.0, Universets Helte - den sidste dreng på jorden og 2100 - generation 2.0 er science fiction-fortællinger, som også foregår i rummet og er overkommelige at læseExit Jorden, og 2100 - generation 2.0 er science fiction-fortællinger, som også foregår i rummet og er overkommelige at læseExit Jorden, Universets Helte - den sidste dreng på jorden og er science fiction-fortællinger, som også foregår i rummet og er overkommelige at læse.