Bøger / faglitteratur

Mit Firenze : byhistorie og billedkunst


Beskrivelse


Om Firenze og byens kunst- og kulturhistorie. Fra en beskeden romersk militærforlægning til en moderne storby.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2017

af

af

Kent Skov

d. 23. okt. 2017

Pragtbog om Firenze og byens kunst- og kulturhistorie. For alle der er interesserede i den fantastiske by og dens mange kunstskatte.

Bogen er en kunst- og kulturhistorisk beskrivelse - ikke en rejseguide. Mogens Nykjær, tidligere lektor v. Institut for Kunsthistorie i Aarhus, har en del værker bag sig om italiensk kunst. Indledningsvis beskriver MN den lille romerske forlægnings transformation til en stor og rig kulturby. Derefter beskrives Firenzes opkomst som religiøst centrum, toppende med mesterværkert af en domkirke med de tilhørende Kampanilen og Baptisteriet samt opkomsten af den rige bystat med udgangspunkt i Palazzo Vecchio, Uffizierne og Medici-familien, der styrede byen i Renæssancen. Firenzes pladser med de mange skulpturer beskrives sammen med billedkunsten. MN fører kunsthistorien op til 1800-tallet, der ikke er berømmet uden for Italien. Herfra tog musikken og operakunsten over, som den førende kunstretning i Italien.

Fortrinlig, indbydende og veltilrettelagt bog. MNs kronolgiske tekst om Firenzes brogede historie og fantastiske udvikling mod at blive en af verdens største kulturbyer er grundlæggende interessant og samtidig velforsynet med gode fotografier til at illustrere og understøtte beskrivelserne.

MN har også udgivet VeneziaSmå historier fra Firenze. Om Firenze findes også den fortrinlige Små historier fra FirenzeMN har også udgivet Venezia. Om Firenze findes også den fortrinlige .


Politiken

d. 8. jan. 2018

af

af

Peter Michael Hornung

d. 8. jan. 2018


Berlingske tidende

d. 4. nov. 2017

af

af

Jørgen Johansen

d. 4. nov. 2017


Logos

2018, nr. 1

af

af

Henning Galmar

2018, nr. 1


Præsteforeningens blad

Årg. 108, nr. 42 (2018)

af

af

Jakob Brønnum

Årg. 108, nr. 42 (2018)