Bøger / faglitteratur

Mit forjættede land : Israels triumf og tragedie


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sin egen familiehistorie, interviews, dagbøger og historiske dokumenter giver Ari Shavit (f. 1957) en levende og personlig fortælling om en nation i permanent eksistentiel krise med plads til alle de paradokser og modsætninger, som Israel er gjort af.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. apr. 2016

Tankevækkende og debatterende bog, hvor den israelske journalist Ari Shavit suverænt velskrivende spejler sin egen familiehistorie i triumfen, da Israel oprettes, og i tragedien med den israelsk-palæstinensiske konflikt. For historisk og politisk interesserede læsere.

"Ved hjælp af min familiehistorie, gennem min egen historie og dybdegående samtaler vil jeg forsøge at fremlægge Israels historie i større træk og gøre rede for landets grundlæggende spørgsmål. Hvad er det, der gennem mere end et århundrede er foregået i mit hjemland og har bragt os derhen, hvor vi nu befinder os?" Sådan skriver Ari Shavit i sin bog, hvor han rækker tilbage i historien og i sin slægts historik, og beskriver, hvordan hans oldefar, Herbert Bentwich, forlader sit liv som velhavende victorianer, og sætter kursen mod jødernes gamle hjemland Judæa. Han er leder af 21 zionistiske pilgrimme. Shavits bog følger kronologisk udvikling fra oldefarens rejse i 1897 frem til nutid. Her er overskrifter som "Masada, 1942", "Bosættelser, 1975", "Virkelighedschok, 2006" og "Occupy Rothschild, 2011". Ari Shavit (f. 1957) er filosof, debattør og skribent for avisen "Haaretz".

Stærk og velskrevet bog. Det virker oprigtigt og nuanceret, når Shavit søger at forstå og nå begge parter i en ulykkelig konflikt for måske at finde en løsning.

En ligeså fremragende bog er af den palæstinensiske læge Izzeldin Abuelaish er Jeg vil ikke hade.


Kristeligt dagblad

d. 23. apr. 2016

af

af

Marcus Rubin

d. 23. apr. 2016


Udsyn

Årg. 32, nr. 2 (2017)

af

af

Anni Kronik

Årg. 32, nr. 2 (2017)