Bøger / skønlitteratur / roman

Mit hinsidige


Beskrivelse


Augustin Fenlein, direktør for et psykiatrisk statshospital, arbejder også på en bog om relikvier og troen på dem. Rivalen, gift med hans ungdoms kærlighed, forsøger at latterliggøre Fenlein på den baggrund.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2010

af

af

Beth Høst

d. 1. dec. 2010

Bogen kan blive efterspurgt af dem, der interesserer sig for litteraturhistorisk interessante profiler, og i disse år, hvor der er fokus på tysk kultur, kan denne lille og meget smukke bog kun vække den nysgerriges læselyst.

Martin Walser er en af tysk litteraturs store og kontroversielle skikkelser. Denne historie handler om at tro. At tro på relikvier, deres betydning uafhængigt af ægthed, om at tro mere, end man ved, at tro på kærligheden. Hovedfiguren, Augustin Fenlein, er professor og direktør for det psykiatriske statshospital i Scherberlingen, han er på vej på pension og Dr. Bruderhofer, hans rival i mere end en forstand, skal overtage stillingen. Fenlein tror ikke på teknik og medicin, i modsætning til Bruderhofer, han tror dog på troen generelt: "at bestige bjerge, der ikke eksisterer". Fenlein forsker samtidigt i relikvier, og kirken fylder meget i hans liv, det samme gør hans ungdoms kærlighed, som er gift med rivalen. Troen på den kærlighed har nu ikke længere noget mål, den er en tilstand. Walser kan skrive både smukt, humoristisk og gribende, kan provokere læseren til at stoppe op, og er det ikke det primære ved god litteratur? Til slut griber Fenlein til en ultimativ gestus for at afdække kirkens skinhellighed.

Dagbladsomtaler nævner Hjalmar Söderberg og hans Doktor Glas som sammenligning.

Midt i al bogverdenens konsumlitteratur får vi her substans og kvalitet.


litteratursiden.dk

d. 1. aug. 2011

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 1. aug. 2011

Lille fabulerende roman om doktor Augustin Fenlein, der ophører med at tælle sine år, da han fylder 63 - men aldrig ophører med at elske den skønne Eva Maria Doktor Augustin Fenlein forelsker sig som ...


Berlingske tidende

d. 21. jan. 2011

af

af

Mai Misfeldt

d. 21. jan. 2011


Jyllands-posten

d. 11. dec. 2010

af

af

Mikael Busch

d. 11. dec. 2010


Information

d. 10. dec. 2010

af

af

Torben Brostrøm

d. 10. dec. 2010


Weekendavisen

d. 26. nov. 2010

af

af

Niels Barfoed

d. 26. nov. 2010


Kristeligt dagblad

d. 29. jan. 2011

af

af

Moritz Schramm

d. 29. jan. 2011