Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mit hjerte burde slå et andet sted


Beskrivelse


15-årige Madeleine bor på en gård med sine forældre. Hun har netop afsluttet 9. klasse og skal efter sommerferien på landbrugsskole. Men Madeleine drømmer om et helt andet liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2020

af

af

Mette Balle Christensen

d. 15. juni 2020

15-årige Madeleine bor på en gård med sine forældre. Hun har netop afsluttet 9. klasse og skal efter sommerferien på landbrugsskole. Men Madeleine drømmer om et helt andet liv. Ungdomsroman fra 14 år.

Madeleine bor på en gård sammen med sine forældre. Sommerferien er lige begyndt og på den anden side af den venter landbrugsskolen. Men Madeleine drømmer om et helt andet liv. Hun er ikke interesseret i at arve gården og vil meget hellere på gymnasiet og fordybe sig i kunst. Faktisk føler Madeleine sig så adskilt fra livet på landet, at hun begynder at tro på, at hun må være blive forbyttet på barselsgangen. Da hun alligevel skal en tur til hovedbyen, beslutter hun sig for at finde sin rigtige familie. Det bliver en følelsesladet tid, der næsten koster hende bedsteveninden, Alice, men som også byder på nyt kendskab til den familie, hun er en del af.

En virkelig god roman om at være i puberteten og have et stort behov for at finde sig selv. Handlingen er humoristisk fortalt af hovedpersonen, der ser sit liv som i en film. Sproget er let og flydende, og læseren bliver hurtigt fanget ind og siderne vender næsten sig selv.

I samme genre findes Drenge, min mor og alt det andet halløj.