Bøger / skønlitteratur / digte

Mit sprog og fjordens


Beskrivelse


Digte om naturen, Limfjorden, livet, tiden og alderdommen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2020

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 21. apr. 2020

Stemningsfuld digtsamling om naturen, Limfjorden, livet, tiden og alderdommen. For læsere af eftertænksom og naturrig lyrik.

Digterjeget går ture i Limfjordsnaturen og observerer sproget og landskaberne omkring sig og i sig. Betragtninger om naturen og dens uendelighed flettes sammen med overvejelse om tidens væsen og om digtene, der venter på ham ude i naturen. Knud Sørensens forfatterskab er omfangsrigt og folder sig ud i de fleste genrer: Digte, noveller, romaner, fortællinger, dramatik, biografier, topografi, artikler, essays og radiomontager.

Smukke og vedkommende digte skrevet i Knud Sørensens realistiske, prosalyriske stil. Den stilfærdige, fortrolige undren over mødet med naturen, tidens væsen og inspirationen, der kommer og går er dragende, og det er som man selv går der midt i digtenes natur og mærker solen i ansigtet.

For mere Limfjordslitteratur kan man ty til Thøger Larsen og Jeppe Aakjær. Sidstnævnte er centrum for et af digtene i "Mit sprog og fjordens". Stilfærdige og eftertænksomme overvejelser om livet og tidens væsen, findes også i Peter Poulsens Aflytning af stilhedenMens lyset vokser og Sten Kaaløs Mens lyset vokserFor mere Limfjordslitteratur kan man ty til Thøger Larsen og Jeppe Aakjær. Sidstnævnte er centrum for et af digtene i "Mit sprog og fjordens". Stilfærdige og eftertænksomme overvejelser om livet og tidens væsen, findes også i Peter Poulsens Aflytning af stilheden og Sten Kaaløs .


Kristeligt dagblad

d. 23. maj 2020

af

af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 23. maj 2020


Information

d. 22. maj 2020

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 22. maj 2020