Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mit tyrkiske køkken : fra dolma til delight


Beskrivelse


Over 80 opskrifter på tyrkiske retter til enhver lejlighed, fra store middagsselskaber til travle hverdagsaftener. Med opskrifter fra meze (små retter) til gryderetter og pilavs (ris- og bulgurretter) samt desserter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2016

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 13. maj 2016

En kogebog for dem, der gerne vil kaste sig ud i at lave tyrkisk mad.

Forfatteren har både tyrkiske og danske rødder, og hendes forkærlighed for tyrkisk mad skinner tydeligt igennem. Hun giver os her en kulinarisk rejse, hvor hun med over 80 opskrifter guider os igennem alt fra meze (små retter) over simreretter til menuforslag. Bogen indledes med information omkring måltidet og basisingredienser i det tyrkiske køkken. Herefter følger madopskrifterne med bl.a. snacks, morgenmad, salater, supper, brød og pilav, og desserter. Der er også et kapitel med tilbehør, og bagest er der menuforslag samt et alfabetisk indeks. Ifølge forfatteren er det let og billigt at lave tyrkisk mad, og det er det, hun gerne vil lære os med denne bog. Opskrifterne er traditionelt opbygget med indledning om retten, ingredienser samt portionsangivelse og arbejdsgang. Der er også farvefotos af retterne imellem opskrifterne. Ingredienserne er for det meste velkendte og kan købes i velassorterede supermarkeder. Der er både lette og sværere retter, samt hurtige og mere tidskrævende retter.

En indbydende tyrkisk kogebog, der virker let tilgængelig. De velkendte ingredienser gør det nemmere at bruge opskrifterne i et dansk køkken.

Det er flere år siden, der er kommet en tyrkisk kogebog på dansk. Der findes bl.a. En rejse ind i det tyrkiske køkkenMellemøstlige køkkener på Nørrebro og Mellemøstlige køkkener på NørrebroDet er flere år siden, der er kommet en tyrkisk kogebog på dansk. Der findes bl.a. En rejse ind i det tyrkiske køkken og .